Slavlje u kućama, hotelima i ugostiteljskim objektima

Građani Crne Gore proslavili su početak 2022. godine veseljem u kućama, hotelima i ugostiteljskim objektima, a zbog korona virusa nije bilo dočeka na gradskim trgovima.

Većina stanovnika novogodišnje slavlje je organizovala u svojim domovima.

Slavilo se u hotelima i ugostiteljskim objektima koji su, zbog epidemioloških mjera, radili do jedan sat poslije ponoći.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da će građani imati motiva da se raduju i sa realnim optimizmom dočekaju 2022. godinu.

“Budite uvjereni da dolazi vrijeme koje će donijeti bolji standard, pravdu, stabilnost i pomirenje”, poručio je Krivokapić.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da kao u životu ljudi, tako i u istorijskom trajanju naroda i država, ima godina koje bi najradije zaboravili.

“Za nas u Crnoj Gori godina koju ispraćamo je jedna od tih”, ocijenio je Đukanović u novogodišnjoj čestitki.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poželio je da se ove godine konačno vidi kraj pandemiji, kako bi prosperitet društvene zajednice i države Crne Gore nesmetano išao ubrzanom dinamikom.

On je naglasio da očekuje od svih učesnika u političkom životu više razumijevanja i povećanje otvorenosti i spremnosti za dijalog, kako bi sačuvali izbornu volju građana izraženu 30. avgusta 2020. godine.

“To bi nam donijelo, uz povoljne finansije, više nade i realna očekivanja za napredak društva u cjelini, a naročito u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, što nam je državni prioritet”, kazao je Bečić.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …