abazovic

Abazović najavio hapšenja: Sa kompletiranim TS-om kreće žestoka borba protiv korupcije

Vicepremijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, govoreći za novogodišnje izdanje “Dana” o prioritetima rada Vlade u godini pred nama, kazao je da će se oni zasnivati na ekonomskim reformama, koje će doprinijeti poboljšanju životnog standarda građana.

Kao koordinator službi bezbjednosti ističe da za razliku od borbe protiv kriminala, gdje su postignuti izuzetni rezultati, nije zadovoljan rezultatima u borbi protiv korupcije. Naglašava i da su napali svaku mafiju u Crnoj Gori, i da više nema mafijaških egzekucija na ulicama Crne Gore. Raduje ga, kako je kazao, i konačno izglasavanje Tužilačkog savjeta, što ga uvjerava da kreće snažna borba protiv korupcije.

Govoreći o nedavno potpisanom memorandumu, kazao je da taj dokument treba isključivo posmatrati kroz prizmu da je naš cilj stvaranje tolerantnijeg društva koje će raditi na smanjivanju podjela i otopljavanju odnosa između partija različitih provinijencija.


“Toliko krivičnih prijava je propalo ili ostalo u škafu da je zaključak vrlo jasan: tužilaštvo ne želi da se obračuna sa nosiocima korupcionaških afera, koji su često jake političke figure. Raduje me konačno izglasavanje Tužilačkog savjeta i ubijeđen sam da kreće snažna borba protiv korupcije”, kazao je Abazović.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …