Abazović sa radnicima Primorke: Zahtjevi radnika Primorke maksimalno opravdani

Vlada Crne Gore je maksimalno posvećena da se problematizacija privatizacije AD „Primorka“ Bar aktuelizuje. Uzeli smo obavezu da im pomognemo u tome. Zahtjevi radnika su maksimalno opravdani i imaju realne zahtjeve, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima radnika AD „Primorka“ Bar.

Potpredsjednik Abazović je istakao da će u tom smislu naredne aktivnosti Kabineta potpredsjednika Vlade biti da u komunikaciji sa predsjednikom skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Maksimom Vučinićem, otvorimo javnu debatu i pozovemo sve da ukrstimo argumente. Abazović je naveo da će Kabinet potpredsjednika Vlade poslati urgenciju prema Državnom tužilaštvu i izrazio nadu da neko novo Tužilaštvo neće čekati da zastari predmet i da će procesuirati sve one koji su učestvovali u očiglednim koruptivnim radnjama u slučaju privatizacije Primorke.

Predstavljajući problem privatizacije, predstavnici radnika AD „Primorka“ Bar su zatražili da se Vlada Crne Gore aktivnije uključi u rješavanje njihovog problema. Predstavnici radnika su istakli da gro njihovih problema leži u Državnom tužilaštvu, koje ranije nije ispoštovalo procedure i koje je kasnilo za svojim zaključcima.

U vrlo korektnom razgovoru, potpredsjednik Vlade i predstavnici radnika saglasili su se da, sa ljudske strane, razumiju napore Edina Begzića da se bori za prava radnika kojima ne pripada, ali da metoda koju je izabrao nije prikladna. U tom smislu, oni su izrazili nadu da će pravosudni organi imati to u vidu i karakterisati pomenuti slučaj kroz olakšavajuće okolnosti.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …