Udarne vijesti

Papa Abazoviću: I ja sam Crnogorac

Bila mi je čast susresti se sa Papom Franjom danas u Vatikanu, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović otkrivši jedan zanimljivi detalj.

Papa mu je kazao “I ja sam Crnogorac!”

Vrhovni poglavar iskazao zahvalnost nakon što sam ga podsjetio na oca Emilija Ognjanovića, koji mu je bio duhovnik još u Argentini, inače naš čovjek-porijeklom iz Crne Gore, napisao je Abazović na Tviteru.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa papom Franjom u Vatikanu.
Abazović je bio počasni gost na jutrošnjoj Generalnoj audijenciji koju je vodio poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo. Po završetku ceremonije, papa Franjo je sišao da govornice kako bi pozdravio goste, a tom prilikom je i kratko porazgovarao sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem.
Tokom razgovora, Abazović ga je pozvao da posjeti Crnu Goru i da na taj način ispuni amant Emilija Ognjanovića, njegovog duhovnog oca iz Argentine, koji je porijeklom bio Crnogorac.
Papa je na to odgovorio: “Zbog oca Ognjanovića i ja sam Crnogorac”.
Nakon razgovora, papa Franjo je uručio skromni poklon Abazoviću i ostalim članovima njegovog Kabineta.
Abazović je po završetku ceremonije obišao Ambasadu Crne Gore u Vatikanu, gdje je razgovarao sa otpravnikom poslova u Ambasadi pri Svetoj Stolici Gojkom Čelebićem.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …