Budžet usvojen u načelu, SNP odustao od 100 eura za nezaposlene

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su u načelu o Predlogu zakona o budžetu za narednu godinu.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je na budžet podnijeto 173 amandmana.

Poslanica SNP-a Milosava Paunović kazala je da je ta partija povukla amandman prema kojem su svi nezaposleni trebalo da dobiju po 100 eura, jer, kako je kazala, na to su bili prinuđeni jer nema novca u budžetu.

I poslanik Branko Radulović (PzP) kazao je da povlači amandmane, kojima je predviđao formiranje Fonda za razvoj koji bi se mogao zadužiti do dvije milijarde eura za kapitalne projekte.

-To su bili amandmani koji predviđaju novu ekonomsku politiku. Pošto je nekima teško da shvate, ali će sigurno to sprovesti nova reformska Vlada, možda i ja u njoj- kazao je Radulović.

Glasovima vladajuće većine odbijen je amandman SD-a da se smanje izdaci za službena putovanja za narednu godinu i taj novac preusmjeri za užinu i prevoz za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Ranije danas poslanici su usvojili izmjene zakona o radu kojima je predviđeno da minimalna zarada poraste sa 250 na 450 eura. Takođe, Skupština je usvojila Predlog zakona o obeštećenju bivših korisnica nakanada po osnovu rođenja troje i više djece.

Zakon predviđa uvođenje doživotnog obeštećenja za bivše korisnce naknada koje su to pravo ostvarile 2015. godine po zakonu koji je Ustavni sud proglasio neustavnim.

Usvojen je niz amandmana na ovaj zakon, a njegova primjena će prema predlogu Demorkata početi od 1. aprila naredne godine.

Skupštinska većina je usvojila i izmjene Predloga zakona o dječjoj zaštiti, a dječje dodatke će primati djeca do 18 godina. Taj zakon će na snagu stupiti od 1. oktobra.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala …