Beograd u teškoj finansijskoj situaciji, a daje Nikšiću dva miliona eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić transferisao je dva miliona eura vlasti Demokratskog fronta u Nikšiću preko računa Grada Beograda, koji se, prema zvaničnim podacima, nalazi u teškoj finansijskoj krizi i ugrožena mu je likvidnost.

Mediji bliski opoziciji u Srbiji objelodanili su, pozivajući se na rješenja Vlade Srbije, da je Beograd u toku 2021. godine iz republičke tekuće budžetske rezerve dobio više od 2,8 milijardi dinara (23,9 miliona eura) i to svaki put sa obrazloženjem da se novac prenosi u budžet grada iz razloga koje nije bilo moguće predvidjeti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

– Likvidnost glavnog grada Srbije je, prema zvaničnim podacima, posljednji put bila ugrožena 16. decembra, kada je Vlada donijela dva rješenja kojima je Beogradu prenijela ukupno 490 miliona dinara za potrebe izmirivanja obaveza – piše portal Nova.rs.

To faktički znači da su bile i dovedene u pitanje i plate zaposlenih u opštini Beograd zbog sprovođenja projekta ,,srpski svet“.

Samo deset dana kasnije, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je saopštio da je Grad Beograd toj opštini donirao dva miliona eura.

On je rekao da je time ispunjeno obećanje koje su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dali jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

– Na račun Opštine je već uplaćena donacija. Tim novcem će biti finansirano više projekata. Najznačajniji su rekonstrukcija široke ulice u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice Živka Nikolića. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gdje će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi ,,Dušan Bojović“ u Župi – kazao je Kovačević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …