Udarne vijesti
Vesna Bratić

Joković: Glasaćemo za smjenu ministarke Bratić, ko god pokrene inicijativu

“Memorandum koji su potpisali SNP, URA, CIVIS i predstavnici stranaka manjinskih naroda je pomiriteljski i proevropski, a napali su ga samo oni koji su zasjeli u svoje fotelje”, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković u autorskoj emisiji Dražena Živkovića “Slobodna zona”, koja će se emitovati večeras u 20 časova na PRVA TV.

Joković se osvrnuo na kritike koje su upućene na račun SNP-a i njega lično, a koje su uglavnom došle sa društvenih mreža.

Na pitanje da li će glasati za smjenu ministarke Bratić, Joković je kazao da hoće, “bez obzira na to ko će pokrenuti inicijativu”.

“Pružili smo šansu ministarki Bratić, ako joj naš funkcioner Vasilije Lalošević ne odgovara, da se dogovorimo o nekom drugom rešenju, s obzirom na to da je to mjesto pripalo SNP-u. Ostaćemo dosledni i čuvaćemo svakog člana SNP-a. Zato ćemo glasati za smjenu ministarke Bratić, bez obzira na to da li će inicijativa za smjenu doći od SNP-a ili nekog drugog političkog subjekta. Mi od ove vlade nismo tražili i ne tražimo ništa, hoćemo samo ono što nam pripada, ono što je naše”, poručio je Joković.