Cijenama ne možemo parirati Crnoj Gori, ali možemo kvalitetom usluge

Kipar je shvatio da kao turistička destinacija nikada neće moći da se takmiči sa Crnom Gorom, Egiptom i Turskom po cijenama, rekao je kiparski ministar turizma Savas Perdios. On je kazao kako, s druge strane, Kipar nudi bolje usluge turistima.

Perdios je u intervjuu za ukrajinsku novinsku agenciju “Interfax-Ukraine News Agency” naveo da je u takvim slučajevima kvalitet uvijek rješenje.

Upitan, imajući u vidu da se Kipar takmiči za turiste iz Ukrajine sa popularnijim zemljama za ukrajinske građane kao što su Egipat, Crna Gora i Turska, koje metode primjenjuju da bi ih privukli, Perdios je kazao da imaju “bolji kvalitet”.

“Uvijek je rješenje u ovakvim slučajevima kvalitet. Jer takve zemlje kao što su Turska, Crna Gora, Egipat, uvijek se takmiče sa Kiprom u jednoj stvari – cijenama, jeftinim cijenama. Nikada nećemo moći da se takmičimo sa jeftinim cijenama u Turskoj i Egiptu. Jer Turska ili Egipat žele da imaju preko 100 miliona turista godišnje. Ne želimo da imamo 100 miliona turista godišnje. Imali smo četiri miliona turista pre pandemije, mi smo manja država”, kazao je kiparski ministar.

On objašnjava da se koncentrišu na kvalitet i poboljšanje proizvoda.

“Jer shvatamo da nikada nećemo moći da se takmičimo sa Egiptom, sa Turskom, sa Crnom Gorom po cijenama. Imaju jeftine proizvode”, naveo je, između ostalog, Perdios.

On smatra kako je očigledno da su cijene usluga veće.

“I mi nudimo bolje usluge – čistiju životnu sredinu, više iskustva. To je naša strategija kada je u pitanju turizam”, cijeni Perdios.

RTCG

Provjerite slična mjesta

MANS protiv usvajanja rebalansa budžeta

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je poslanike da ne usvoje rebalans budžeta kojim …