Udarne vijesti
Montenegro arlines, aerodrom podgorica fotografije za potrebe marketinga

DF: Nabavka aviona poguban i krajnje nepromišljen potez

Izjava izvršnog direktora Tu Montenegro Predraga Todorovića o iznajmljivanju aviona tipa “errbas” ili “boinga”, sa ne manje od 144 sjedišta, očigledno je nastavak niza katastrofalnih odluka rukovodstva ove kompanije, navode iz Demokratskog fronta.

Javnosti još uvijek nije poznata sadržina ugovora o kupovini dva “embrajera”, od kojih je samo jedan u funkciji, a već se ulazi u još jedan hazarderski aranžman koji će Crnoj Gori donijeti nove milionske gubitke.

Već smo se naslušali nevještih objašnjenja o nikad objašnjenim garancijama zbog kojih je Tu Montenegro, kako Todorović reče, skupo platio, dva već 15-ak godina stara aviona, ili, bolje rečeno: kupljeno je ono što je zatečeno od tih aviona – navodi se u saopštenju DF-a.

Ističu da je nabavka ovako velikog aviona, koji je prije svega iz potpuno druge porodice vazduhoplova u odnosu na ono čime Tu Montenegro već raspolaže, poguban i krajnje nepromišljen potez, pod jednakim velom tajne kao i kupovina pomenuta dva “embrajera”.

Todorović je naglasio da avion nabavlja iz sredstava osnivačkog kapitala, pa je nejasno kako misli tako nešto da izvede kada je poznato da su svih 30 miliona osnivačkog uloga odavno uplaćeni kompaniji koja već bilježi milionski gubitak.

Stoga insistiramo da se MKI i ministar Bojanić suprotstave ovom pogubnom naumu ministara Spajića i Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje Tu Montenegra, te da se, do stabilizacije društvenopolitičkih prilika, naprave detaljne analize o tome da li i kakva aviokompanija treba Crnoj Gori – saopštili su iz Demokratskog fronta.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …