Udarne vijesti

Urbani džep i u Slovačkoj ulici

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završene radove na uređenju lokacije u Slovačkoj ulici. Ovo je ujedno jedanaesta lokacija koja je uređena kroz projekat Mikro020 koji je Glavni grad pokrenuo 2019. godine, sa ciljem da se učešćem svih gradskih službi, u komunikaciji sa građanima, urede sve zapuštene lokacije u gradu.

“Zahvaljujući, sada već prilično poznatom projektu Mikro 020, kroz kultivisanje prostora uređena je još jedna javna površina i stvorene su pretpostavke da sve više naših sugrađana provodi vrijeme na otvorenom, a danas ovdje vidimo konkretne rezultate te inicijative”, istakao je Vuković i podsjetio da je nedavno kroz isti projekat uređeno dvorište Osnovne škole “Savo Pejanović”, dok će uskoro i u Ulici Vasa Raičkovića, biti završeno uređenje mikro lokacije.

Gradonačelnik je kazao da su na površini od 500m2 u Slovačkoj ulici, građani dobili potpuno nove sadržaje, zeleni fond, prostor za naše najmlađe, dekorativnu rasvjetu, klupe, odnosno sve ono što je potrebno našim sugrađanima da kvalitetno provedu vrijeme u svom dvorištu. Vrijednost ovog projekta je 43.000 eura.

“Projekat su osmislile naše kolege iz službe Glavnog gradskog arhitekte, a za realizaciju su dominantno bile zadužene kolege iz Privrednog društva Zelenilo, ali i kolege iz Agencije za stanovanje, Komunalnih usluga i Čistoće, tako da je ovo još jedan lijepi primjer timskog rada i vjerujem, još jedan razlog za zadovoljstvo naših sugrađana”, dodao je gradonačelnik Vuković.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić istakao je da ovakvi projekti u potpunosti mijenjaju lice takozvanih urbanih džepova u gradu, zaboravljenih i neuređenih javnih površina.

„Ovo je još jedna u nizu uređena mikro lokacija u Podgorici, a pored toga tu su i drugi projekti koje Grad sprovodi, a koji doprinose mnogo ljepšem izgledu i multifunkcionalnoj dimenziji upotrebe javnog prostora. U Slovačkoj ulici dobili smo lokaciju koja ima sadržaje namijenjene za sve generacije. Moram primijetiti da izgleda veoma lijepo, a za par godina će to biti jedna ozbiljna zelena oaza sa prelijepim platanima”, kazao je Aleksić i dodao da ga posebno raduje što su i građani zadovoljni realizacijom ovog projekta.

U ime mještana ovog dijela grada, Sanja Šturanović, iskazala je zahvalnost svim gradskim službama na ažurnosti. “Posebno ističem kancelariju Glavnog gradskog arhitekte, odličnu komunikaciju i to što su nam izašli u susret i brzo završili radove. Jedno veliko hvala u ime, vjerujem svih, građana koji ovdje žive i sigurna sam da ćemo uživati jer smo i više nego zadovoljni”, zaključila je Šturanović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …