Udarne vijesti

Skupština će se baviti jednom velikom aferom

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak (PzP/DF) kazala je za Portal RTCG kako očekuje da parlament na sledećoj sjednici usvoji odluku o formiranju Anketnog odbora za slučaj “Možura”. Ona je izrazila nadu da će biti rasvijetljen taj, kako je kazala, korupcionaški posao.

Bošnjak je prokomentarisala i odluku Stejt Dipartmenta da bivše malteške zvaničnike uvrsti na listu sankcionisanih lica zbog umiješanosti u značajnu korupciju.

“Očekujem da i naše aktere ove afere, a to je vrh poraženog režima na čelu sa Đukanovićem, stave na listu sankcionisanih građana. Uz to, očekujem da na sledećoj sjednici Skupštine usvojimo odluku o Anketnom odboru i da se raskrinka taj korupcionaški posao, koji je, nažalost, za epilog imao ubistvo malteške novinarke”, poručila je Bošnjak.

Pet poslanika parlamentarne većine podnijelo je inicijativu Skupštini Crne Gore o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora koji bi prikupio informacije i činjenice u vezi sa postupanjem nadležnih povodom projekta vjetroelektrane Možura.

Predlog odluke na sjednici Skupštine obrazlagaće Branka Bošnjak, a pored nje predlagači su i Branko Radulović, Vladan Raičević, Jovanka Bogavac i Nikola Bajčetić.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …