Udarne vijesti

Radnike KAP-a niko nije primio, iz Vlade će se obratiti saopštenjem

Radnici Uniprom KAP-a, koji su od jutros protestovali tražeći od njenih predstavnika da se izjasni o sudbini tog preduzeća, napustili su hol Vlade bez odgovora na njihove zahtjeve.

Oni su protestovali oko šest sati, da bi im na kraju savjetnik premijera za medije Nikola Zečević saopštio da ih danas niko neće primiti, te da će se Vlada kasnije oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Radnici su poručili da će, ukoliko ne budu zadovoljni odgovorom Vlade po pitanju njihovih zahtjeva, ponovo okupiti sjutra i eventualno radikalizovati proteste.

Radnici su došli ispred Vlade jutros oko 9 i po, a od 10 i po četvorica njih i dalje čeka u holu Vlade.

Predstavnik radnika Željko Peruničić kazao je ranije novinarima da su iznenađeni ponašanjem nadležnih, odnosno time što im se nakon više sati niko nije obratio iz Vlade.

Jednostavno nemamo nikakvu informaciju, očigledno da se ništa nije pomjerilo sa mrtve tačke. Imaćemo strpljenja, ne znam dokle. Očekujemo da nam se pridruže radnici iz prve smjene i onda ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Nekorektno je da ovdje stojimo četiri-pet sati, a da nam se niko iz Vlade nije obratio i kazao bilo šta i imali kakvih pomaka o našoj i sudbini Kombinata aluminijuma – rekao je Peruničić.

On je istakao da su jutros imali najavu da će ih neko iz Vlade primiti, ali im se još niko nije obratzio.

Iznenađeni smo ovakvim ophođenjem. Tražili smo samo da nam se saopšti šta će biti sa KAP-om, pa bismo na osnovu te izjave odlučili šta i kako dalje – poručio je Peruničić.

Ranije danas radnici su poručili da se neće razići dok ne razgovaraju sa nekim iz Vlade.

Prema riječima jednog od radnika KAP-a Zdravka Glomazića, radnici čekaju informaciju da li će KAP raditi i u kom kapacitetu.

Nama odgovara samo da radimo, bilo kako – kazao je Glomazić za Pobjedu.

Komentarišući najavu Pejovića da će radnicima obezbijediti platu od 450 eura u narednih pola godine, Glomazić je kazao da bi oni samo voljeli da rade.

Na mogućnost eventualnog zaposlenja, ukoliko dođe do gašenja KAP-a, Glomazić nije optimističan.

Ne možemo se zaposliti nigdje. Većina nas je u KAP-u preko 20 godina – kazao je Glomazić.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …