Udarne vijesti

Ovo su neradni dani za božićnje i novogodišnje praznike

Povodom predstojećeg praznika Nove godine i vjerskog praznika Božića za zaposlene rimokatoličke i pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo ekonomskog razvoja, daje saopštenje za javnost

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG”, br. 56/93, 27/94 i 73/10), vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: petak 24. decembra, subota 25. decembra i nedjelja 26. decembra.

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl.list RCG”, br. 27/07 i 36/13), Nova godina praznuje se u subotu 1. januara i nedjelju 2. januara. Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan, što znači da je drugi neradni dan ponedjeljak 3. januar.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG, br. 56/93, 27/94 i 73/10), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: četvrtak 6. januara (Badnji dan), petak 7. januara (prvi dan Božića) i subota 8. januara (drugi dan Božića).

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …