Udarne vijesti

Montiran snimak razgovora u kome Knežević daje 100.000 eura Miloševiću

Bivši viceguverner Velibor Milošević kazao je za Pobjedu da Specijalno državno tužilaštvo ne bi moglo da podigne optužnicu protiv njega da je uzelo u obzir ponuđene činjenice i dokaze kojim se opovrgava njihov stav da je on pripadnik kriminalne organizacije Duška Kneževića.

U junu 2020. godine tužilaštvu sam predao dokumentovane dokaze, činjenično sve obradio, rekao bih i dokazao. Iz nekog razloga ponuđene dokaze SDT nije inkorporiralo u optužnicu. Da je tužilaštvo tretiralo zapisnik iz juna 2020. godine, optužnica ne bi mogla biti napisana – naveo je Milošević.

Advokat Zoran Piperović je ustvrdio da SDT nikada ne bi priznalo da je Miloševića optužilo samo iz razloga što je Knežević u januaru 2019. objavio montirani snimak razgovora sa njegovim klijentom.

Kako je naveo, upravo zbog problema autentičnosti, snimak razgovora kojim je Knežević predstavio javnosti da je Miloševiću dao 100 hiljada eura nije ponuđen kao dokaz uz optužnicu.

Utvrđeno je da je snimak montiran. Međutim, i da je taj snimak uvršten u dokaznu građu, kao advokat, tvrdim da on ne znači ništa jer u razgovoru Kneževića i Miloševića nema ničeg kompromitujućeg u krivično-pravnom smislu – pojasnio je Piperović.

On tvrdi da tužilaštvo za devet tvrdnji koje navodi protiv Miloševića nije ponudilo nijedan dokaz.

U toj optužnici nema ništa i to ćemo da dokažemo, i to ne na glavnom pretresu nego na način što ova optužnica neće biti ni potvrđena. Dovoljno je iz dispozitiva vidjeti šta se Miloševiću stavlja na teret, odnosno, ne stavlja mu se ništa – kazao je Piperović.

Za njega je nevjerovatno da SDT tereti Miloševića da je investitore usmjeravao da u infrastrukturu energetskih kapaciteta u Crnoj Gori novac transferišu preko Atlas banke i IBM banke, predstavljajući ih kao vodeće u Crnoj Gori po pitanju boniteta.

Prema optužnici, kako je kazao advokat Piperović, zaduženje Miloševića je bilo i da sa zvaničnicima drugih država ostvaruje kontakte i prezentuje optuženog Duška Kneževića kao jednog od najuspješnijih i najznačajnijih biznismena u Crnoj Gori, vlasnika uspješnih banaka koji je blizak vlasti, a sve radi ostvarivanja poslovne saradnje.

Pored Kneževića i Miloševića, na optužnici su: Mladen Dašić, Miodrag Knežević, Tomica Knežević, Tomislav Knežević, Andrija Knežević, Vuk Dragašević, Svetlana Mijatović, Andrej Koneneko, Ekatarina Perovna Konanenko i Ekatarina Konaneko.