Udarne vijesti

Alternativa: 450 radnika EPCG ostalo bez posla

Oko 450 radnika koje je “novi” menadžment EPCG primio na Ugovor o djelu izgubilo je posao prije par dana. 450 familija je ostalo bez primanja, saopštila je Alternativa Crna Gora.

Ugovori o djelu im nijesu produženi i za većinu njih neće ni biti.

“Ovi radnici primljeni su bez ikakvog oglasa za posao, samo na osnovu “preporuke”. Bez obzira, Alternativa ih posmatra kao i sve druge radnike. Smatramo da su zakinuti jer Ugovor o djelu ne postoji u Zakonu o radu. Zakon o radu predviđa samo dvije vrste ugovora: Ugovor na određeno vrijeme i Ugovor na neodređeno vrijeme. Sve druge vrste ugovora su diskriminacija u odnosu na druge radnike. Mi ćemo ovih dana pokušati da se konsultujemo sa pravnim timom da vidimo koja sve prava sleduju ovim radnicima”, navodi se u saopštenju.

Alternativi je iskreno žao, ali lažnu nadu su vam dali oni koji su vam obećali posao.

“Kao i uvijek, političari jedno obećaju prije izbora a urade potpuno drugo posle istih. Vjerujte Alternativi, ali u državnoj službi nema više mjesta. Jedini način da se ljudi zaposle je da se pokrene točak investicija. Da bi se to desilo, potrebno je PRVO očistiti zemlju od korumpiranih političara. Između ostalog i onih koji su vas prevarili za posao”, zaključuje se u saopštenju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spajić: Ja sam dijete Zapada, zašto mi ne napravimo Crnogorski svijet?

Ministar u Vladi Zdravka Krivokapića Milojko Spajić bio je gost današnje Drugačije radio veze. Trenutno …