Udarne vijesti

Đukanović: EPCG nije registrovana za proizvodnju aluminijuma, nudimo dodatni popust

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović kazao je da ponuda Uniproma, upućena EPCG-u da ta kompanija preuzme Kombinat aluminijuma (KAP) na godinu dana bez nadoknade, još nije dostavljena. On je istakao da EPCG nije registovana za proizvodnju aluminijuma, ističući da je ta kompanija spremna da, pored postojećeg popusta, ponudi dodatnu stimulativnu mjeru koja će se definisati i usaglasiti sa Skupštinom akcionara Društva.

Odbor direktora saglasno konstatuje da predmetni dopis, iako naslovljen kao ponuda, ne ispunjava uslove ponude definisane članom 25 Zakona o obligacionim odnosima te da se isti eventualno može smatrati pismom namjere kompanije UNIPROM DOO. Naime, prema članu 25 Zakona o obligacionim odnosima, Ponuda je predlog za zaključenje ugovora učinjen određenom licu, koji sadrži sve bitne sastojke ugovora tako da bi se njegovim prihvatanjem mogao zaključiti ugovor – naveo je Đukanović u saopštenju.

Prema navedenom, kako je objasnio, Odbor direktora konstatuje da Ponuda Uniproma, uprkos javnim najavama predstavnika te kompanije i urgenciji za dostavljanje ponude upućenoj od strane menadžmenta EPCG još nije dostavljena.

Prema njegovim riječima, u odnosu na ovako iskazanu poslovnu namjeru kompanije Uniprom DOO Odbor direktora konstatuje da postojećim Statutom EPCG AD Nikšić nije registovana za obavljanje djelatnosti proizvodnje aluminijuma.

Shodno članu 17, a u vezi čl. 57 i 58 Statuta Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, nije u nadležnosti Odbora direktora izmjena registrovanih djelatnosti Društva i odgovarajuća izmjena Statuta, već Skupštine akcionara, odnosno većinskog vlasnika čiji je predstavnik Vlada Crne Gore – istakao je Đukanović.

On je dodao da će Odbor direktora sa pismom namjera upoznati većinskog akcionara koji bi se u odgovarajućoj proceduri odredili u odnosu na njega.

Manjinski akcionari se sa predmetnim pismom mogu upoznati u sjedištu Društva – kazao je Đukanović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …