Udarne vijesti

Neće Podgorica odlučivati ko će voditi Mojkovac

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Mojkovca” Vesko Delić rekao je za Gradsku TV da očekuje da bude novi predsjednik te opštine.

Iz GP URA takav zahtjev smatraju imperativnim i poručuju da odluke na lokalnom nivou neće donositi lideri iz Podgorice.

“Zadovoljni smo rezultatom i naša koalicija će moći da predloži predsjednika opštine, a to bi trebalo da budem ja, kao nosilac liste koja je osvojila najveći broj glasova”, kazao je Delić.

Dodaje da još nijesu zvanično razgovarali sa koalicionim partnerima, iako to uskoro očekuje.

“Trenutno se odvijaju razgovori unutar naše koalicije, tako da ćemo vrlo brzo sjesti i sa našim koalicionim partnerima. Nadam se da će brzo biti konstituisana Skupština i potvrđeni odbornički mandati u novom sazivu“, poručio je Delić.

Ipak, nosilac liste GP URA, Ivan Ašanin smatra da je takva poruka imperativna i da će Mojkovac samostalno donositi odluke, bez uticaja Podgorice.

“Samo žalim što malo ne stanu sa takvim izjavama i kažu – mi ćemo se ovdje dogovarati, nikako nam neće određivati iz Podgorice. Moja poruka je da smo mi kadri da se ovdje sastanemo i dogovorimo bez takvih imperativnih odluka i poruka iz Podgorice državnih lidera”, poručuje Ašanin.

Za njega Delić nije dorastao funkciji čelnika Mojkovca, ali dodaje da bi bio dobar kandidat za predsjednika Skupštine.

“Njegovo dosadašnje neiskustvo ga ne preporučuje za drugu funkciju. Vidjećemo, zaista Mojkovac nema vremena za eksperimentisanje i produžetak agonije”, tvrdi Ašanin.

Dodaje da je GP URA spriječila izborni inžinjering i onemogućila DPS da osvoji dodatni mandat.

“Da su uspjeli, mandati bi nam bili uzaludni i DPS bi pobijedio. To smo mi iz GP URA osujetili. Pored broja mandata koji smo osvojili, imamo dodatne zasluge da smo DPS poslali u istoriju“, zaključio je Ašanin.

Podsjećamo, prilikom proglašenja izborne pobjede u Mojkovcu, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da će Delić biti novi predsjednik te opštine.

Koalicija “Za budućnost Mojkovca”, predvođena DF-om, osvojila je osam mandata, Demokratska Crna Gora četiri, lista “Ne damo Mojkovac” i URA po dva i Ujedinjena Crna Gora jedan mandat.

Antena M