Udarne vijesti

Abazović: Pustinje su samo u glavama ljudi

Čestitam ekipi koja predstavlja Crnu Goru na EXPO 2020 u Dubaiju. Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni. Maksimalno treba da iskoristimo tu komparativnu prednost koja nas razlikuje od ostalih država, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović koji je u sklopu radne posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima posjetio EXPO 2020 Dubai.

Pored našeg Paviljona, Abazović i članovi njegovog kabineta, zajedno sa generalnim komesarom crnogorskog Paviljona EXPO 2020 Dubai princom Nikolom Petrovićem, obišli su Paviljone Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kraljevine Saudijske Arabije, Švajcarske, Indije, kao i Paviljon Brazila, gdje je našu delegaciju ugostila ministarka za ljudska prava Damares Regina Alves.

Abazović je naveo da su Ujedinjeni Arapski Emirati iz pustinje za samo 50 godina napravili savremeni centar svijeta i da zato zaslužuju posebno poštovanje. On je istakao da Emirati poštuju svoju tradiciju ali da se kod njih svako osjeća dobrodošao, kao i da su vidjeli da ne mogu sami, pa su odlučili da čitav svijet pozovu kod njih.

Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva, kao kosmopolitsku zajednicu spremnu da mijenja svoje navike i eliminiše društvene predrasude. Nakon nekoliko važnih sastanaka u proteklih 3 dana još sam veći optimista nego ranije. Ostavimo se prošlosti i hvatajmo korak sa savremenim svijetom. “Pustinje” su samo u glavama ljudi, sve ostalo se može nadomjestiti predanim radom, učenjem i jasnom vizijom razvoja, zaključio je Abazović.

Detalji bizniscg