Udarne vijesti

Uljarević: Vlada ne zaslužuje da dočeka kraj godine

Politička sitaucija u zemlji više nego neizvjesnija. Tokom sljedeće sedmice poslanici bi u Skupštini trebalo da se izjasne oko inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Premijer Zdravko Krivokapić juče je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da postoji sumnja da se pojavi 41. glas koji će prelomiti za pad Vlade.

Na pitanja Dnevnih u vezi sa političkom situacijom u zemlji odgovarala je izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

Rovovska ukopavanja u Parlamentu prilikom glasanja za određena pitanja

Uljarević smo pitali da li Vlada može doživjeti kraj godine na šta nam je odgovorila da, kada bi sudili po onom što su javni izrazi nezadovoljstva radom ove Vlade, izglasavanje nepovjerenja toj Vladi bi imalo ubjedljivu većinu i u partijama koje čine aktuelnu parlamentarnu većinu, i u onima koji su u opoziciji.

“Međutim, mi smo svjedoci jedne neobičnosti u crnogorskom parlamentarnom životu koja svoj odraz ima u rovovskim ukopavanjima kad je riječ o glasanju za određena pitanja. Tako imate pristup određenih poslanika ili poslaničkih klubova da ne glasaju za neku inicijativu samo zato što je predlaže neka druga grupacija, iako su suštinski saglasni sa njom”, kaže Uljarević za Dnevne.

Ova Vlada, smatra, ne zaslužuje da dočeka kraj godine po svim kvalitativnim parametrima, a ocjena od 2.28 na skali od jedan do pet, potvrđuje da to misle i građani i građanke, pa ostaje da vidimo koliko će to obavezivati poslanike i da li će javni interes staviti iznad partijskih nadgornjavanja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …