Udarne vijesti

RAZLAZ: Demokratski front nije dobio podršku većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera

Demokratski front nije dobio pozitivan odgovor od ostatka parlamentarne većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera. To je Pobjedi saopšteno sinoć iz vrha Demokratskog fronta, nakon što je juče istekao rok koji je ta grupacija dala ostatku parlamentarne većine.

Iz Ure je javno odbijena platforma dok Demokrate do juče u 21 sat nijesu poslale bio kakav odgovor, saopštio je izvor Pobjede.

Rok koji je Front dao istekao je juče, kada su i održane zasebne sjednice Glavnih odbora Nove i Demokratske narodne partije, sa kojih nije izdato saopštenje za javnost već je to ostavljeno za danas, kada bi trebalo da se javnosi obrate lideri DF-a.

Najjači politički konstituent vlasti će prema saznanjima Pobjede danas objaviti svoj odgovor koji uključuje stav da neće glasati za nepovjerenje Vladi ali će tražiti dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima koji uključuje obavezno skraćivanje mandata parlamentu.

Platformu DF-a juče je prvo javno odbila Ura.

Građanskom pokretu Ura je apsolutno neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom dogovara vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori i skraćuje mandate parlamentu – rekao je za Javni servis potpredsjednik te stranke Miloš Konatar. Za tako nešto DF će, kako je poručio, podršku morati da traži od DPS-a i opozicije.

On je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je DF-a taj koji se godinu dana trudi da sruši Vladu Crne Gore, jer nijesu na ministarskim pozicijama.

Komentarišući to što ističe rok koji je DF dao za izjašnjenje o platformi sa predlozima za prevazilaženje političke krize, Konatar je rekao da tu nema ništa novo.

Ne očekujem ništa spektakularno. Evo da vidimo šta će biti to rješenje jer kolege iz DF-a opet najavljuju neki ,,dan D”, da će donijeti neku odluku. I mene zanima što će biti ta odluka – rekao je Konatar.

Ocijenio je i da se u parlamentu i na političkoj sceni dešava pravi galimatijas, te da je čak i poslanicima teško da shvate pozicije političkih aktera u Crnoj Gori.

Ako ponuda DF-a bude da sa Urom dogovaraju nove izbore, to će morati da traže sa DPS-om i opozicijom. Sa nama to ne mogu postići, jer nas ne interesuje gubljenje vremena – kaže Konatar.

Demokratska Crna Gora prema saznanjima Pobjede nije juče zvanično poslala odgovor DF-u. Predsjednik te stranke Aleksa Bečić je u četvrtak kazao da čekaju usaglašavanje DF i Ure.

Pobjeda