Udarne vijesti

Radnici će odbiti naredbu za gašenje KAP-a

Radnici Kombinata aluminijuma spremni su da u trenutku kada im se da nalog za gašenje proizvodnje odbiju poslušnost i da preuzmu upravljanje proizvodnjom, ali se nadaju da će do srijede biti postignut dogovor između vlasnika fabrike, Elektroprivrede i Vlade, saopšteno je “Vijestima” iz radničkog odbora.

Advokat i pravni zastupnik Uniproma, Zoran Vukčević, sinoć je u ime vlasnika Veselina Pejovića u emisiji “Okvir” na RTCG ponudio da EPCG na godinu besplatno preuzme KAP, da ga snabdijeva strujom i uzima profit.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović kazao je da tu ponudu pošalju napismeno pa je odbor direktora može razmotriti. Vukčević je naveo da će ponudu poslati ujutro do devet sati, a Đukanović da će brzo odgovoriti.

Vukčević je kazao da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

”Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadžment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu, da postrojenja koja su tehnološki u zavidnom nivou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG”, saopštio je Vukčević.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, kako je kazao, ta Vlada demagoška, politikantska i služi se floskulama.

”Vlada zloupotrebljava njegovo prisusutvo”, kazao je Vukčević.

Radnici su nakon ove ponude odustali od novih zborova koji je trebalo da budu danas, ali, kako je “Vijestima” saopšteno, dogovor mora biti postignut do utorka, kako bi se mogli pripremiti svi ostali preduslovi, naručito nabavka sirovina, da bi fabrika nastavila normalan rad.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …