Udarne vijesti

Podsjetnik: 20.decembar – krajnji rok za rezervacije turističkih vaučera

Ministarstvo ekonomskog razvoja podsjeća korisnike turističkih vaučera, odnosno prosvjetne, zdravstvene i socijalne radnike koji su dobili turističke vaučere, da je krajnji rok za vršenje rezervacija i stupanje u kontakt sa izdavaocima privatnog smještaja 20. decembar 2021. godine.
Realizacija turističkih vaučera je, kako je više puta naglašeno, moguća do 31. decembra, a zbog blagovremenog isplaćivanja sredstava izdavaoca privatnog smještaja pristup platformi www.vauceri.gov.me i rezervisanje smještaja je moguće vršiti do 20. decembra u ponoć.
U skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti sva plaćanja na kraju fiskalne godine neophodno je blagovremeno izvršiti, pa i plaćanja prema izdavaocima privatnog smještaja koji su korisnici mjere podrške koja se realizuje kroz program turističkih vaučera. U cilju obezbjeđivanja adekvatnog vremena potrebnog za ispunjavanje utvrđene procedure isplaćivanja sredstava iz državnog trezora bilo je neophodno ograničiti rok do kada se vrše rezervacije.
Takođe, koristimo priliku da informišemo javnost da je jednokratne turističke vaučere u iznosu od 200€, koji su se mogli koristiti za boravak u nekom od privatnih smještaja, do sada iskoristilo skoro 17 hiljada ljudi. S obzirom na to da još uvijek postoje oni koji nisu iskoristili ovu vrstu podrške, pozivamo korisnike da to učine u okviru navedenih rokova.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …