Udarne vijesti

Pejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu

Veselin Pejović, direktor firme Uniprom, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica, ponudio je da EPCG na godinu dana preuzme KAP bez naknade, a da preuzme sav profit. To je, u emisiji “Okvir” na TVCG, kazao član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević.

Njegova ponuda je, upravo zbog radnika i javnosti, da ne bi EPCG trpjela štetu od 80 miliona eura dajući privatniku u džep, novac koji bi ona mogla, valorizujući struju na tržištu, da uplati u budžet pa vrati radnicima. Pejović je ponudio da se tih 80 miliona povećaju za prodajnu cijenu aluminijuma na berzi”, saopštio je Vukčević.

Kazao je da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

“Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadžment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu dana, da postrojenja koja su tehnološki na zavidnom nivou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG”, saopštio je Vukčević.

Pejovićeva računica je, kako je dodao, da će raditi sa minusom na ponuđenu cijenu.

“A on da radi i stiče profit, a da radnici trpe, što mu se spočitava, neće”, istakao je Vukčević.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, kako je kazao, ta Vlada demagoška, politikanska i služi se floskulama.

“Vlada zloupotrebljava njegovo prisustvo”, kazao je Vukčević.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović je kazao da će se ta kompanija na ponudu Pejovića izjasniti u najkraćem roku.

“Ja imam lični stav, ali nemam pravo da ga ovdje iznesem”, kazao je Đukanović i rekao Vukčeviću da ponudu dostave pismeno.

On je kazao da je Crna Gora po svim osnovama bila razoreno društvo.

“Izigravati da su pojedinci žrtve sistema, da su dali svoj život, a imaju enormno bogatstvo, pričati o tome, mislim da nije fer”, istakao je Đukanović.

On je podsjetio da je protiv Pejovića i bivšeg premijera Duška Markovića podnio krivičnu prijavu zbog trgovine CO2 kreditima.

Kupovina KAP-a u ovom trenutku nemoguća

Kupovina Kombinat aluminijuma Podgorica ovom trenutku je nemoguća, saopštio je glavni menadžer KAP-a Nebojša Dožić.

Dožić je, u emisiji “Okvir” na TVCG, još jednom demantovao je informaciju Ministarstva kapitalnih investicija da je Uniprom danas izdao nalog za plansko gašenje ćelija u elektrolizi.

“Dok još postoji neka šansa postoji i nada. Do 15. decembra ima još dosta. Na predlog radnika sam bio na sinoćnjem sastanku, jer su oni mislili da će Vlada i EPCG da kupe KAP. Njima je to sve poprilično novo, samo smo konstatvali da za tu transakciju je potrebno ogromno vrijeme”, kazao je Dožić.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …