Udarne vijesti

Glavni grad: Identifikovani vandali sa Zlatice

Pored brojnih lijepih dešavanja u glavnom gradu, vikend za nama, nažalost, obilježio je i vandalski čin nesavjesnog pojedinca koji je devastirao zelenu površinu na nedavno izgrađenoj sportsko-rekreativnoj zoni na Zlatici.

Međutim, pripadnici Komunalne policije Glavnog grada, 5. decembra zatekli su lice koje je upravljalo vozilom koje se kretalo pomenutom zelenom površinom i na taj način devastiralo uređenu zonu koja je nedavno predata građanima na upotrebu.

S tim u vezi, izvršen je komunalni nadzor, a subjekat komunalnog nadzora je sankcionisan i, u zakonski propisanoj proceduri, proslijeđena je inicijativa Komunalnoj inspekciji Glavnog grada na dalje vođenje postupka.

Podsjećamo, zbog učestalog vandalizma koji za rezultat ima devastaciju parkovskog mobilijara, dječijih igrališta, zelenih i drugih javnih površina, za čije održavanje Glavni grad na godišnjem nivou izdvaja znatna sredstva, pripadnici Komunalne policija su intenzivirali kontole nad svim uređenim javnim površinama u Podgorici. Koristimo priliku da zahvalimo kolegama na posvećenom radu i brzoj reakciji.

Još jednom, apelujemo na sve sugrađane da čuvaju javne površine i sadržaje u čiju se izgradnju ulaže veliki rad i trud, kao i finansijska sredstva koja će umjesto u nove sadržaje, zahvaljujući ovakvom odnosu pojednica, biti uložena u sanaciju štete.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …