Udarne vijesti
spajic

DN: Spajića napustila prva saradnica za socijalnu zaštitu, obratila se pismom kolegama

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, na čijem je čelu Milojko Spajić, napustila je v.d. generalna direktorica Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Marija Stajović, i o tome sinoć kasno pismenim putem obavijestila kolege, saznaju Dnevne.

Stajović je bila prva saradnica ministra Spajića u resoru socijalne zaštite, kao i član Komisije za izbor direktora u ustanovama socijalne i dječje zaštite, koja još nije završila svoj posao.

Podsjetimo, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je prozivano upravo za nezakonito raspisivanje konkursa za direktore ustanova socijalne i dječje zaštite, i to na osnovu nalaza inspekcijskih organa.

Stajović se u pismu u koje su Dnevne imale uvid obraća svojim kolegama i obavještava ih da prestaje da radi u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, navodeći da su razlozi “manje više poznati”, poručujući kolegama da rade u najvažnijem resoru za jedno društvo.

“Hvala na borbi i istrajnosti da neke stvari zajedno mijenjamo, pa iako mnoge nijesu (još uvijek) urodile plodom. Najiskrenije vjerujem da državna administracija može mnogo više i da se mora reformisati kad tad. Šta god ko mislio vi radite u najvažnijem resoru za jedno društvo zato ga treba sa posebnom posvećenošću tretirati, a ako to nije moguće onda tražiti profesionalni angažman negdje drugo… Ukoliko je s moje strane bilo nerazumjevanja, izvinjavam se i ne zamjerite mi, namjera mi nije bila da ikoga uvrijedim. Izvinjenje se ne odnosi na “bacanja u vatru” i “ rad na potpuno novim stvarima”, stoji u pismu dojučerašnje Spajićeve prve saradnice u oblasti socijalne i dječje zaštite.

Stajović je, podsjetimo, 1. oktobra formalno imenovana za v.d. direktoricu Direktorata socijalne i dječje zaštite, a do tada je koordinirala tim dijelom Spajićevog resora, koji je proteklih mjeseci bio izložen kritici nevladinog sektora, kao i poslanika članova Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje.

Koji su razlozi što se Marija Stajović odlučila da napusti ovaj resor dva mjeseca nakon zvaničnog imenovanja za v.d. generalnu direktoricu Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu, pokazaće vrijeme. Ona se u pismu u nekoliko navrata zahvaljuje kolegama koji su joj pomogli i imali razumijevanja za nju, poručujući im da ostaje da radi u sistemu socijalne politike, te da čeka da vidi gdje će je “osmomjesečno burno ali vrijedno iskustvo odnijeti”.

Prema izvorima Dnevnih, Marija Stajović je bila neko ko je u kratkom periodu pokazala strpljenje i želju da uči i doprinese razvoju socijalne politike u Crnoj Gori.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …