Udarne vijesti

PERIĆ: SDP može donijeti promjene i na državnom nivou

Rezultat jučerašnjih lokalnih izbora na Cetnju za političkog analitičara Srđana Perića je najzanimljiviji. Tamo je, prema njegovom mišljenju, suštinski pobjednik SDP koji, smatra Perić, ima odličnu pregovaračku poziciju za formiranje vlasti u tom gradu. On ukazuje da se to može reflektovati i na državni nivo. “DPS ima loš koalicioni potencijal, SDP kao poželjan partner svih drugih subjekata na Cetinju, sigurno je, može da traži mnogo više od onoga što je snaga na izborima. Oni imaju jak izborni rezulatat ali ga mogu dodatno osnažiti u pregovorima”, kazao je Perić.

Izborni rezultat na Cetnju za Perića je najinteresantniji. Tamo je, prema njegovom mišljenju, suštinski pobjednik SDP, jer su, kako kaže, pokazali snagu a DPS sam ne može formirati vlast što nije magao ni u prošlom sazivu.

“Na simboličkoj ravni, radi se o opštini koja je imala opterećenje prije svega zbog dešavanja početkom septembra i niko nije znao kako će se to reflektovati na izborni rezultat. Sa druge strane siguran sam da je DPS očekivao bolji rezultat. Zanimljivo je da Stara garda ima uvijek simpatije za inicijative koje su direktno od građana, oni su porasli za jedan mandat što govori da imaju određenu utemeljenost”, kazao je Perić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore komentarišući jučerašnje lokalne izbore u tri opštine.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …