Udarne vijesti

Skijališta na Žabljaku i Rožajama nude najjeftiniji ski-pas u regionu

Nakon uspješne ljetnje turističke sezone, koja je završena 25. oktobra, Turistički centar Durmitor je intenzivno startovao sa pripremama za zimsku turističku sezonu. Otvaranje skijališta na Durmitoru očekuje se 15. decembra, što će zavisti od visine sniježnog pokrivača i epidemijskih mjera, pišu Dnevne.

Skijalište na Žabljaku je omiljena destinacija turista iz susjednih država, ali i ljubitelja bijelih sportova iz Crne Gore I ove godine nude najpristupačnije cijene.

Kako je kazao direktor skijališta Marinko Purić, radiće dvije dvosjedne žičare i trilifta, tri ugostiteljska objekta i skijašnica za izdavanje opreme za skijanje. Za razliku od prošle sezone, ove je u ponudi jedan lift više, jedan ugostiteljski objekat i skijašnica.

“Odrađen je redovni jesenji atest vučnih užadi na žičarama i liftovima. Odrađen je redovan jesenji remont žičara i liftova, uspjeli smo da uradimo da profunkcioniše i lift koji nije radio prošle sezone. Rekonstruisana su dva ugostiteljska objekta, od kojih jedan takođe nije radio godinama unazad. Otvorena je i skijašnica, u kojoj imamo oko 100 pari skija i 20sanki za iznajmljivanje”, kazao je Purić.

Cijene su konkurentne i, prema njegovim riječima, najpovoljnije u regionu.

“Dnevni ski-pas koštaće 11 eura, a sezonski 180 eura. Pravo na popust na kupovinu ski pasa mogu ostvariti gosti koji su smješteni u hotelima i registrovanom privatnom smještaju, uz potvrdu o plaćenoj boravišnoj taksi. Za stanovnike Pljevalja, u saradnji sa Rudnikom uglja Pljevlja, važi popust od 25 odsto na svaki kupljeni ski-pas. Za stanovnike Žabljaka obezbijeđen je popust od 50 odsto za svaki kupljeni ski-pas”, kazao je on.

Ugostiteljska ponuda Turističkog centra Durmitor biće dostupna u tri ugostiteljska objekta nacionalni restoran, caffe bar i lounge bar. Otvaranje zimske turističke sezone je planirano za 15. decembar, uz napomenu da će ga usloviti epidemijska situacija i visina sniježnog pokrivača.

I u Rožajama na Hajli obavljene pripreme

Ski-centar Hajla u Rožajama takode spremo dočekuje predstojeću zimsku turističku sezonu. Upješno su obavljene sve pripreme, uklanjanje rastinja na samoj stazi i servisiranje mehanizacije. Ostaje im, kako kaže direktor skijališta Mirsad Kalač, samo da prikupe dokumentaciju za dobijanje dozvole za puštanje skijališta u rad.

“Ove godine nećemo mijenjati cijene od prethodne sezone, tako da će cijena biti sedam eura po osobi. Staza je duga 1.019 metara. Imamo ski-ltft tip sidro, a vožnja liftom traje pet minuta do vrha staze. Želim da napomenem da je naše skijalište u toku januara najposjećenije mjesto u našoj opštini”, rekao je on i dodao da na dnevnom nivou na skijalištu bude nekoliko stotina posjetilaca iz Rožaja i susjednih gradova.

Dnevne

Foto: Ilustracija

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …