Udarne vijesti

Savjetnica direktora Aerodroma smijenjena dok je bila na bolovanju

Dugogodišnja savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Biljana Knežević je smijenjena sa te pozicije nekoliko mjeseci nakon što je Osnovnom sudu podnijela tužbu, kojom traži da se poništi rješenje o izboru Petra Radulovića za zamjenika izvršnog direktora. Kneževićeva je bila savjetnik izvršnog direktora od 2003. godine. Za to vrijeme su se promijenila tri izvršna direktora u Aerodromima.

Kneževićevoj je dok je bila na bolovanju dat na potpis aneks ugovora o radu kojim se sa mjesta savjetnika premješta na poziciju stručnog saradnika za vazduhoplovstvo. Dat joj je rok od osam dana da se izjasni o ponudi. Ako je ne prihvati, dobiće otkaz. Kako nam je kazala Kneževićeva, koeficijent za platu bi joj se smanjio sa 5,05 na 3,92 ukoliko bi prihvatila ponudu.

– Aneks ugovora o radu mi je uručen usred sastanka i traženo mi je da ga potpišem – kazala je Kneževićeva “Danu”.

Pojasnila je da je na bolovanju, ali da je član radne grupe za jedan projekat na Aerodromima, te da je bila na sastanku u vezi sa tim projektom.

Precizirala nam je da je u julu podnijela tužbu zbog izbora Radulovića za zamjenika izvršnog direktora. Radulović je sin poslanika DF-a Branka Radulovića.Aerodromi: Direktoru ne trebaju savjetnici

“Dan” je u vezi sa njenim navodima kontaktirao Aerodrome iz kojih su nam kazali da se shodno zakonskim propisima zaposleni u Aerodromima, bez izuzetka, raspoređuju na radna mjesta za koja su kvalifikovani.

– Novi menadzment nema namjeru da novac crnogorskih građana troši na bespotrebna radna mjesta, tim prije što izvršnom direktoru nijesu potrebni savjetnici za poslove koje je sposoban da obavlja i za koje ga, između ostalog, plaćaju građani Crne Gore. Odbor direktora Aerodroma je nakon sprovedenog konkursa, shodno internim i zakonskim procedurama imenovao Petra Radulovića za zamjenika izvršnog direktora. Spremni smo tu odluku da branimo, ako se ukaže potreba, i na sudu – poručili su iz Aerodroma.

Zaključili su da je više nego očigledno da dio nedobronamjerne javnosti žali što su Aerodromi, pod trenutnom upravom drugo najuspješnije crnogorsko državno preduzeće.

“Dan” je Aerodrome pitao zašto su Kneževićevoj ponudili aneks kojim se degradira njena pozicija, te da li to ima veze sa tužbom kojuje podnijela. Pitali smo i da li je shodno Zakonu o radu dozvoljeno da se zapsoleni smjenjuje dok je na bolovanju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …