Udarne vijesti

Državni sekretari zarađuju i do 1.400 eura

Državni sekretar u Ministarstvu pravde, manjinskih i ljudskih prava Boris Marić primao je posljednja četiri mjeseca na toj poziciji zaradu u iznosu od 1.382 eura, objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u istom dokumentu, plata državnog sekretara Bojana Božovića za isti period od jula do novembra bila je 1328 eura.

Bivši ministar Vladimir Leposavić u prvih pet mjeseci ove godine primao je 1.475 eura, dok je u junu, kada je u parlamentu razriješen sa te pozicije zbog izjava o genocidu u Srebrenicu, primio oko 870 eura.

Državni sekretar u tom resoru Ivan Vukićević, čiji je mandat bio vezanza ministra Leposavića, kako se navodi, u prvih pet mjeseci primao je zaradu od oko 1300 eura, dok je njegova plata u junu, kada je prestao mandat Leposaviću, primio oko 960 eura.

Plata v.d. sekretara Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Andrijane Medojević iznosila je posljednjih šest mjeseci nešto više od 1.000 eura, koliko je prihodovala i Aleksandra Popović, v.d. direktora Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom, dok je v.d. direktora Direktorata za pravosuđe Momira Jaukovića iznosila oko 1.040 eura.

Nešto više od 1.000 eura iznosila je plata v.d. direktora Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo Božidara Čarmaka, dok je Nataša Radonjić, v.d. direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija iznosila oko 1.060 eura.

Dnevne

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …