Udarne vijesti

Dakićevci dijele novac od prodaje imovine

Stečajna uprava ,,Radoja Dakića“ uplatila je novac na račun advokatske kancelarije Dragana Prelevića, pa će grupi od 339 bivših „dakićevaca“ biti isplaćeno ukupno 512,1 hiljada eura – potvrđeno je Pobjedi iz ove kancelarije.

Novac bi, kako nam je rečeno, sjutra trebalo da bude na računima bivših radnika ,,Dakića“ u Hipotekarnoj banci, čime će biti izmireno 3,89 odsto potraživanja ove grupe. Odluku o ovom namirenju stečajni upravnik Mladen Marković donio je još u aprilu, ali je zbog prigovora advokata drugih radnika realizacija stopirana. Nakon što je Apelacioni sud odbio žalbu, stekli su se uslovi za isplatu.

Marković je u aprilu donio odluku i za 37 bivših radnika koje zastupa advokat Novica Sekulović, ali je ona realizovana u julu, kada su u potpunosti namirena njihova potraživanja sa 780 hiljada eura. Novac za ove isplate obezbijeđen je od prodaje imovine od prije dvije godine i to KIPS-u za četiri miliona, Čelebiću za 396 hiljada i Direkciji za imovinu Glavnog grada za 430 hiljada eura. Marković je po osnovu obje odluke za troškove prodaje opredijelio ukupno 20,9 hiljada eura, a za svoju nagradu rezervisao 8,9 hiljada.

Do sada je od prodaje imovine prihodovano 38 miliona eura, od čega najviše na ljetošnjoj licitaciji, kada je za pet parcela ponuđeno 16,5 miliona eura. Posljednja licitacija od prije mjesec je propala, jer nije bilo interesovanja za imovinu vrijednu 3,95 miliona eura. Preostala je i parcela od 8,6 hiljada kvadrata vrijedna 2,45 miliona eura, koja će ići na prodaju tek nakon okončanja sudskog postupka koji se vodi oko jednog dijela.

Stečaj u nekadašnjoj fabrici ,,Radoje Dakić“ uveden je krajem 2016. zbog poreskog duga od 10,8 miliona eura. Priznato je 80 miliona eura potraživanja, od čega 45 miliona eura bivšim radnicima po osnovu pravosnažnih presuda. Imajući u vidu usvojene ustavne žalbe i presudu Evropskog suda, Vlada je formirala radnu grupu koja treba da utvrdi kako će se ovaj dug odraziti na budžet.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …