Udarne vijesti

Podgorica je danas trčala za one koji to ne mogu

Prvi dan manifestacije Podgorica Millennium run, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i Multisport akademije Majer, protekao je iznad očekivanja – preko 500 najmlađih učestvovalo je u interesantnim trkama, zabavljalo se, a kompletan iznos od kotizacija otišao je na račun Fondacije Budi human.

“Ako je i bilo neke dileme pred organizaciju ovakve trke, sada je više nema. Odrađen je sjajan posao, a raspoloženje svih učesnika, kao i gledalaca govori nam da smo uradili pravu stvar. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo pomoći djeci kojoj je novac potreban za liječenje. Siguran sam da će naredne godine ova trka biti još masovnija i da će, i to ne samo Podgoričani, dati još veći doprinos ovoj humanoj misiji”, istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada. 

Ispred Fondacije Budi human zadovoljstvo uspješnom akcijom prenio je direktor Goran Jovanović. “Ovo je fenomenalna ideja, ne samo zbog prikupljanja sredstava za liječenje djece, već i zbog razvijanja svjesti za humane stvari kod mališana, koji stasavaju i treba polako da se upoznaju sa tim koliko znače i koliko mogu da doprinesu ovom društvu”, poručio je Jovanović. 

Premijerno izdanje manifestacije Podgorica Millennium run nastavlja se sjutra u 10 časova centralnim događajem – trkama na 5km, 10km, 21km i 42km, kao i trkom vatrogasaca. Podgorica trči!

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …