Udarne vijesti

Na teritoriji Glavnog grada nije bilo pokušaja otmice maloljetne djece

Službenici Uprave policije su nedvosmisleno utvrdili da na teritoriji Glavnog grada nije bilo pokušaja otmice maloljetne djece. Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnijete dvije prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloljetne djece.

Naime, postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala djecu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policisjki službenici su odmah izuzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obavještenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obavještenja.

U sardanji sa budvanskom policijom K.B. je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica gdje su od nje prikupljena obavještenja.

Ona je u izjavi navela da je u najboljoj namjeri djeci ponudila prevoz i da je nakon što su djeca to odbili nastavila kretanje, čemu je svjedočio i taksista.

Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrđeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloljetne djece.

O događaju je obaviješten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog djela.

Obzirom da je riječ o stranoj državljanki policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu graniče policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i mjeru protjerivanja iz Crne Gore zbog nezakontog boravka.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …