Udarne vijesti

Napeto u Mojkovcu, policija čuva prilaze zgradi MUP-a

Već nekoliko dana građani negoduju zbog neugodnosti koje doživljavaju u zgradi mojkovačkog MUP-a, kancelariji za prijavu prebivališta, uz tvrdnje da ih tamo, prije svih, dočekuje nosilac izborne liste Građanskog pokreta Ura Ivan Ašanin, sa svojim ljudima, maltretira ih i prijeti im, a sve, navodno, kako bi zaštitio birački spisak od nezakonitih upisa, kako on tvrdi, glasača DPS-a.

Policija se nije oglašavala povodom događaja u Mojkovcu, a Pobjedi je visoki policijski funkcioner nezvanično rekao da situacija u ovom gradu nije dramatična kako se predstavlja, te da je policija raspoređena u blizini zgrade MUP-a i ne dozvoljava blokadu rada ovog državnog organa.

STRAŽA U KAFANI
– Nema nikakvih paravojnih ili parapolicijskih formacija. To nije tačno. Policijski službenici su tu u svakom trenutku i efikasno bi preduprijedili bilo kakav neželjeni događaj – rekao je nezvaničan sagovornik Pobjede.

Pobjedi je u Upravi policije potvrđeno i da su bjelopoljskom tužilaštvu procesuirali prijave građana protiv Ivana Ašanina, te da je tužilac ustanovio da nema elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti, ali da će Ašanin biti prekršajno gonjen.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Ašanin je u srijedu imao i fizički obračun sa jednim sugrađaninom.

Predstavnici lokalne opozicije u Mojkovcu – izbornih lista Građanskog pokreta Ura, Demokrata, koalicije ,,Za budućnost Mojkovca“, Grupe građana ,,Ne damo Mojkovac“ i Ujedinjene Crne Gore, predvođeni Ašaninom, već nekoliko dana presrijeću ljude kako bi ih onemogućili da prijave prebivališta u prostorijama područne jedinice MUP-a u tom gradu.

Pošto je sada policija kod zgrade, Ašanin i njegovi uglavnom sjede u jednoj kafani preko puta i maltretiraju ljude za koje sumnjaju da su došli da prijave boravak – tvrde naši izvori.

Da se u Mojkovcu ozbiljno krše javni red i mir, svjedoče i ispovijesti dvije žene koje su se javno oglasile – jedna u srijedu, o čemu smo već pisali, a druga juče, upozoravajući da je situacija ozbiljna.

Policiji je juče izjavu dala Irma Džafić, a u koju je portal Pobjeda imao uvid, navodeći da je namjeravala da izvadi uvjerenje o državljanstvu, kada je za njom u kancelariju ušao „izvjesni Boško Laketić“, koji je pitao: „Zbog čega si ti ođe došla, koji dokument uzimaš?“

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ibrahimović sa Ozan: Turske kompanije zainteresovane za modernizaciju aerodroma

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović razgovarao je dana, …