Udarne vijesti

Podsticajnim mjerama obogaćena ponuda u okviru ruralnog turizma

Ministarstvo ekonomskog razvoja je u prethodnom periodu predstavilo niz mjera kojima se želi pomoći ruralni turizam, a sve u cilju diverzifikacije turističke ponude i što snažnijeg oporavka cjelokupne privrede.

Veliki uticaj pandemije doveo je ogromnih promjena u sferi putovanja koje podrazumijevaju i potpuno drugačije navike turista što je uticalo i na ponudu i potražnju u cijelom svijetu. Uzimajući u obzir sve veću potrebu za autentičnim, lokalnim iskustvom željeli smo da podstaknemo ljude širom Crne Gore da svoje resurse uobliče tako da služe u promociji naše zemlje, a ujedno im donose i prihode.

Tokom mjeseca septembra raspisani su Javni pozivi, a koji se tiču Programa podsticajnih mjera u oblasti ruralnog turizma za 2021/2022. godinu i to u okviru tri mjere: organizovanje etno sajmova, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.
Nakon isteka roka obrađeno je 66 pristiglih prijava iz svih dijelova Crne Gore, a njih 38 je zadovoljilo tražene kriterijume čime su ostvarili novčanu podršku za realizaciju svojih projekta.
U okviru mjere koja se tiče etno sajmova podržana su četiri projekta, za razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima podršku je dobilo 9 projekata, a za unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu podržano je 25 projekata.
Ovaj vid podrške predstavlja jedan od mehanizama kojima se radi na razvoju i unapređenju turističke ponude u ruralnim područjima što ima višestruke efekte, a prije svega motiviše ljude da se bave turizmom.

Ukupna vrijednost podržanih projekata je 85.700.00€, a planirano je da se osim ovih mjera, radi u kontinuitetu na ravnomjernom razvoju turističke ponude Crne Gore, kao destinacije koja ima jednako šta da pruži i u priobalnom dijelu, ali i na kranjem sjeveru zemlje.

Vrijednost podržanih projekata iznosi 85.700,00 eura.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik &hel