Udarne vijesti

Bratić traži preko 100 novih direktora

Više od 100 osnovnih i srednjih škola raspisalo je konkurs za izbor direktora. Naime, riječ je o obrazovnim ustanovama koje su ostale u v.d. stanju nakon smjena direktora koje su uslijedile po dolasku ministarke Vesne Bratić na čelo resora prosvjete.
Konkursi za direktore škola oglašeni su na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), i u dnevnoj štampi, a otvoreni su 15 dana.

Kako je Dnevnim rečeno iz resora prosvjete, nauke, kulture i sporta, konkurse za izbor direktora ustanove škola raspisuje na osnovu odluke školskog odbora.

“Konkurs traje 15 dana, a dokumentacija se podnosi školi koja je prosljeđuje Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. Komisija koju imenuje ministarka obavlja intervjue s kandidatima, a ministarka može da zatraži i mišljenje nastavničkog vijeća”, kazali su za Dnevne iz Ministarstva prosvjete.

Sve škole u kojima su direktori u v.d. stanju, kako su pojasnili, dužne su da raspišu konkurse, što ovih dana i čine.

Zaposlenje je, kako se to navodi u konkursu, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom i mandatom u trajanju od četiri godine.

Uslovi koji su, između ostalih, navedeni u konkursu su da je kandidat crnogorski državljanin, da ima propisani nivo kvalifikacije obrazovanja, sa položenim stručnim ispitom za rad u državnim organima, kao i da nije krivično osuđivan.

Između ostalih, objavljeni su konkursi za direktore podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović”, Srednje mješovite škole “25. maj” u Tuzima i SMŠ u Golubovcima, tamošnje OŠ “Milan Vukotić”, te podgoričkih OŠ “Milorad Musa Birzan”, “Vladimir Nazor”, “Maksim Gorki”, “Savo Pejanović”, “Vlado Milić”, “Radojica Perović”, “Sutjeska”, “Oktoih”, “Marko Miljanov”…

Konkurs je raspisan i za direktora podgoričke Mašinske škole “Ivan Uskoković”, Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Nikšiću, te Gimnazije “Stojan Cerović” u tom gradu, ali i nekoliko osnovnih škola…

Traže se i direktori kotorske gimnazije, Srednje pomorske škole u tom gradu, te osnovnim i srednjim školama u drugim crnogorskim gradovima.

Podsjećamo, nakon što je Bratić preuzela resor prosvjete smijenjeno je više od 500 direktora i pomoćnika direktora osnovnih i srednjih škola i vrtića iz vremena DPS-a, nakon čega je veliki broj smijenjenih čelnih ljudi podnijelo tužbe tražeći poništenje odluke.

Dnevne

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …