Udarne vijesti

Važno saopštenje Privredne komore

Za Start1UP, inovativni program predakceleracijske podrške sa ciljem konverzije preduzetničkih ideja u uspješne start up-ove, moguće se prijaviti do utorka.

Iz Privredne komore (PKCG) saopšteno je da program ima nekoliko faza realizacije tokom kojih će 11 timova proći različite module obuke.

„Program podrazumijeva finansijsku, mentorsku, edukativnu kao i podršku za učešće na startup takmičenjima. Timovima će na raspolaganju biti lokalni kao i mentori sa regionalnim i međunarodnim iskustvom. Mentori su i članovi različitih mreža i asocijacija sa širom mrežom kontakata“, navodi se u saopštenju.

Izabrani timovi će proći obuke iz domena definisanja i razvoja biznis modela, analize problema, istraživanja i analize tržišta i konkurencije, izrade osnovnog proizvoda/usluge, upravljanja finansijama i cijena koštanja, upravljanja prodajom, pitch odnosno umjetnost prezentacije, odnosi sa investitorima, zaštita prava intelektualne svojine, pravni aspekti, odnosi sa medijima i slično.

„Ukupan iznos za finansiranje start up ideja je 21 hiljada eura. Nagrada za pobjednički tim je 4,56 hiljada eura dok još pet timova dobija po 3,11 hiljada eura“, precizira se u saopštenju.

Pored finansijskih nagrada, tu su i nagrade učešća na brojnim regionalnim i međunarodnim takmičenjima na kojima se ideje mogu predstaviti investitorima. U okviru navedenog, planirana je i posjeta i učešće na dva velika evropska startup događaja. Pored toga, biće organizovan i veliki pitching događaj.

Učesnicima će tokom i nakon završetka projekta biti obezbijeđena i podrška Preduzetničkog gnijezda, co-working prostora kao i tri inovativne laboratorije.

Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a realizuju ga UDG kao vodeći partner, PKCG, Uniqorn i Lund uz podršku MEBAN-Crnogorske mreže poslovnih anđela.

Prijave su moguće putem sajta www.start1up.me, a za sve informacije može se kontaktirati mejl start1up@udg.edu.me

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …