Udarne vijesti

Rukovodeće pozicije u CGES-u za suprugu ministra Milatovića i brata Branke Bošnjak

Supruga ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, Milena, trebalo bi sljedeće sedmice da bude zvanično imenova za direktora Sektora za finansije i ekonomske poslove u CGES-u, saznaje CdM.

Prema informacijama CdM-a, ona će na toj poziciji zamijeniti Jovana Gošovića, koji će rukovoditi sektorom finansija u Montenegro works.

U međuvremenu, kako CdM saznaje, Branimir Bošnjak, brat visoke funkcionerke Demokratskog fronta i potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak, izabran je za direktora Sektora za informaciono komunikacione tehnologije u CGES-u.

Bošnjak je izabran umjesto Milana Srzentića, koji je do sada pokrivao tu poziciju.

Podsjetimo, Jelena Bošnjak, rođena sestra potpredsjednice Skupštine Crne Gore, u aprilu je postala član Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Dakle, brat i sestra Branke Bošnjak, u vremenu od dolaska nove vlasti, zaposleni su u najznačajnijim državnim preduzećima, i to na veoma značajnim i rujovodećim pozicijama.

Da nova vlast nastavlja svoj program zapošljavanja po dubini, rodbinskoj i partijskoj vezi, i da u tome ne vide ništa sporno, možda najbolje govori upravo izjava Branke Bošnjak koja je u januaru ove godine poručila da se neće suzdržavati da predloži simpatizere i članove Pokreta za promjene PzP za određene pozicije.

Sve ovo ukazuje da nova vlast ne prestaje da svojim partijskim kolegama i članovima familija popunjavaju rukovodeće pozicije, kako u državnim kompanijama, tako i u javnoj administraciji.

CdM

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …