Udarne vijesti
abazovic

Abazović: Otvaramo crnogorsku “Pandoru”

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozdravio je početak objavljivanja dokumentacije o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare. On je poručio da otvaramo crnogorsku “Pandoru”.

Posvećeni smo povećanju ukupne transparentnosti. Hvala Ministarstvu kapitalnih investicija, ministru Mladenu Bojaniću  i svim članovima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kao i Vanji Ćalović, šefici stručnog tima, na saradnji. Ruka pravde ne smije da stane”, naveo je Abazović na Tviteru.

Iz Vlade su rekli da je Ministarstvo kapitalnih investicija, na osnovu dogovora sa predsjednikom Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Dritanom Abazovićem, i nakon stvaranja tehničkih preduslova, počelo sa objavljivanjem dokumentacije u vezi sa realizacijom projekta autoputa Bar-Boljare.

“Za sada su široj javnosti prvi put dostupne prethodno rađene studije opravdanosti za ovaj projekat, dok je u toku priprema nove Studije opravdanosti za čitav projekat autoputa Bar-Boljare uključujući cost-benefit analizu, što se finansira sredstvima Evropske komisije putem mehanizma Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a od strane Evropske komisije se očekuje podrška nastavku realizacije ovog projekta”, piše u saopštenju.

Dosad su objavljeni zakon o auto-putu Bar-Boljare, ugovor o projektovanju i izgradnji autoputa, studije opravdanosti za autoput Bar-Boljare i izvještaj o statusu i dinamici radova

Ova dokumenta se mogu pronaći na web stranici Ministarstva kapitalnih investicija.

“Naglašavamo da ovo predstavlja samo početak objavljivanja kompletne dokumentacije koja se tiče realizacije projekta autoputa Bar – Boljare i u narednom periodu ćemo na istoj adresi sukcesivno objavljivati dokumentaciju vezanu za ovaj projekat”, kazali su iz Vlade.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za upravljanje otpadnim vodama 472 miliona eura

PODGORICA (Mediabiro)- U prostorijam hotela Cue u Podgorici danas je održan okrugli sto na temu …