Udarne vijesti

SDT odlučuje o pritvoru za Petra Ivanovića

Nakon što je na skupštinskom plenumu izglasano skidanje imuniteta poslaniku Demokratske partije socijalista Petru Ivanoviću otklonjena je i posljednja barijera da Specijalno državno tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv savjetnika predsjednika Mila Đukanovića.

U vrhu SDT-a “Vijestima” je saopšteno da će se uvidom u predmet oko malverzacija tokom raspodjele i trošenja novca iz kredita Abu Dabi fonda, donijeti odluka da li će se od Višeg suda tražiti određivanje pritvora za Petra Ivanovića ili to neće biti potrebno za vođenje krivičnog postupka.

“Brzo ćemo donijeti odluku da li ćemo tražiti određivanje pritvora za Ivanovića”, kazao je sagovornik iz SDT-a.

Za skidanje Ivanovićevog imuniteta glasalo je 57 poslanika, dok je jedan bio protiv. Da mu se ukine poslanički imunitet glasali su i poslanici Ivanovićvog DPS-a.

Tokom rasprave, Ivanović je tražio od kolega da glasaju za skidanje imuniteta kojeg se, kako je rekao, odriče po treći put.

“Od svih kolega tražim da se ujedine i glasaju za to. Kada ne možemo da se složimo povodom drugih pitanja, dobro je da možemo oko ovog. Želim da vjerujem da ćemo se nakon toga, kao odgovorni ljudi, baviti principima”, rekao je Ivanović.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …