Udarne vijesti

Autoput: Izvođaču radova isplaćeno 724 miliona eura

U skladu sa Ugovoru o projektovanju i izgradnji, izvođaču radova na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa je do 1. novembra ukupno isplaćeno skoro 724 miliona eura, što je nešto više od 89 odsto ukupne investicije koja je teška 809,5 miliona eura. To se navodi u Izvještaju o statusu i dinamici projekta koji je objavilo Ministarstvo kapitalnih investicija.

U dokumentu se navodi da je po osnovu avansa isplaćeno 20% od ukupno ugovorene sume, odnosno 161,9 miliona eura, od kojeg je vraćeno 111,2 miliona eura (68,68%).

U dijelu izvještaja koji se odnosi na napredovanje glavnih radova, navodi se da je izvođač završio sve poslove na rasponskim konstrukcijama na mostovima.

“U toku su radovi na izradi zaštitnih ograda, asfalterski radovi, radovi na ugradnji opreme mostova i radovi na uređenju terena, nakon čega će se vršiti ispitivanje mostova probnim opterećenjem”, ističe se u Izvještaju.

Kad je riječ o otvorenoj trasi dionice auto-puta, na osnovu prethodnih izvještaja inženjera, procjenjuje se da je do sada, izvedeno oko 98.1% radova, koji podrazumijevaju radove na iskopu, nasipima, zidovima od armirane zemlje, zaštiti kosina, kolovoznoj konstrukciji itd….

“Procenat izvedenih zemljanih radova na otvorenoj trasi (iskopi, nasipi, zidovi od armirane zemlje) je oko 99%. Zidovi od armirane zemlje, kao posebna vrsta potpornih konstrukcija koje su rađene na trasi autoputa i rampama petlji, su završeni u cjelosti”, piše u dokumentu.

Status izvedenosti radova na objektima Naplatnih rampi Smokovac, Pelev Brijeg i Mateševo je oko 95%, dok je status izvedenosti radova na objektima Naplatne rampe Veruša oko 80%.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za upravljanje otpadnim vodama 472 miliona eura

PODGORICA (Mediabiro)- U prostorijam hotela Cue u Podgorici danas je održan okrugli sto na temu …