Udarne vijesti
abazovic

Abazović: Cetinje grad velikih mogućnosti, tražiće se stan više

Prijestolje od kamena, duša crnogorske istorije, kulture i tradicije ima posebno mjesto u srcima svih onih kojima je Crna Gora domovina, ukazao je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović čestitajući 13. novembar, Dan oslobođenja Prijestonice Cetinje.

Abazović ističe da Grad heroj, sa izvanrednim geografskim položajem, kulturno-istorijskim nasljeđem, prirodnim bogatstvom, predstavlja grad velikih, ali i neiskorišćenih mogućnosti.

,,Prijestonica, kao što Zakon o Prijestonici nalaže, treba da bude sjedište mnogih državnih institucija, čime bi se gradu dao dodatan podstrek za razvoj. Siguran sam da će Cetinje kroz par godina postati idealno mjesto za život i u kojem će se tražiti stan više”, navodi Abazović.

Abazović zaključuje da je vrijeme da se iskoriste privredni potencijali Prijestonice Cetinje, koji bi donijeli ekonomski oporavak grada, stabilniji život građana i spriječili odlazak mladih ljudi.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …