Udarne vijesti

Ovo su nove mjere

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori zabranjuje se organizovanje proslave Nove godine na otvorenom, poput koncerata i masovnih okupljanja. To je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, koja je kazala da su mjere na snazi od 15. novembra. Vjeruje da će odluka o zabrani dočeka na otvorenom biti trajna, jer u tako kratkom roku teško da, kako je kazala, može doći do poboljšanja situacije.

“Epidemiološka situacija ne dozvoljava ovakva okupljanja i vjerujem da će biti potpuno trajna. Vi znate da situacija može da se izmijeni, ali ne vjerujem da za tako kratko vrijeme može da se izmijeni da bi dozvolili okupljanja na trgovima”, rekla je Borovinić-Bojović na konferenciji za novinare.

Kad je u pitanju Novogodišnji bazar na Trgu nezavisnosti u Podgorici, ona je rekla da su Glavnom gradu uputili smjernice u vezi sa organizacijom tog događaja.

Novogodišnji bazar u Podgorici uz ograničenja

“Uslovili smo ih postavljanjem odgovarajućih ograda, kao i posjedovanja kovid potvrda. To nije identično proslavi nove godine i koncerta. To jeste rizik, ali uz kontrolisano poštovanje potvrda je izvodljivije jer su koncertna okupljanja masovnija, imate u kraćem vremenu veći broj ljudi na jednom mjestu”, pojasnila je Borovinić-Bojović.

Koncertna okupljanja se, kako je pojasnila, organizuju mnogo ranije pa, kaže, ne bi bilo lijepo da se neko dovodi u nedoumicu da se nešto dogovori pa da se to ne realizuje.

Stoga će biti zabranjeno organizovanje proslave Nove godine na otvorenom, poput koncerata, masovnih okupljanja.

“Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru. Zabranjuje se rad noćnih klubova, ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći”, rekla je Borovinić-Bojović.

Zabranjuje se, kako je rekla, organizovanje ekskurzija, te proslava rođendana…

“Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima domaćinstva”, rekla je ministarka.

Razmatra se Covid potvrda za javnu upravu

Podsjeća da je Nacionalna digitalna COVID potvrda od ranije uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svadbama (ako ih neko planira ovoga vikenda), za prisustvo predstavama, sportskim takmičenjima…

“U međuvremenu, Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku”, kazala je Borovinić-Bojović.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik …