Udarne vijesti

Ćalović Marković: SAD da pomognu oko Pandora papira i finansijske revizije izgradnje autoputa

Direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković rekla je za Portal RTCG da se nada podršci Sjedinjenih Američkih Država u sporovođenju finansijske revizije projekta izgradnje autoputa. Ćalović Marković je na jučerašnjem sastanku predstavnika NVO sektora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom pitala za mogućnost da američka strana pomogne u sprovođenju takve revizije.

Tražila sam pomoć u slučaju Pandora papira i Telekoma a pored toga, pitala sam da li bi oni bili spremni da pomognu u tome da se uradi finansijska revizija izgradnje autoputa, obzirom da Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) tvrdi da nema kapaciteta i finansijskih sredstava da tako nešto uradi. On je odgovorio da su oni spremni da to razmotre i da su zainteresovani, ukoliko im se Vlada za tako nešto obrati – kazala je Ćalović Marković.

Ona je istakla da će se kao član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, pošto dosad nisu mogli da objave veliku količinu podataka jer su, kako tvrdi, imali dosta komplikacija sa Ministarstvom kapitalnih investicija kada je u pitanju transparentnost izgradnje autoputa, tražiti od savjeta da se izjasni o tom pitanju.

To je jedan od načina da se otkrije da li je bilo korupcije u izgradnji autoputa, bilo da su u pitanju Kinezi ili domaći podizvođači. Vjerujem da to jeste jedan od prioriteta u radu savjeta jer je to jedan od najveći projekat u istoriji Crne Gore u kome je potencijalna korupcija najveća. Nadam se da ćemo imati podršku SAD da se vidi gdje je naš novac otišao – rekla je Ćalović Marković.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …