Udarne vijesti

Privedena dva ljekara: Sumnja se da su uzeli milion eura mita

U Sloveniji su u utorak privedena dva ljekara osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne kovid potvrde.

Akciju koja se u utorak odvijala na području policijskih uprava Ljubljane, Celja, Novoga Mesta, Murske Sobote, Kranja i Nove Gorice vodili su mariborski kriminalisti, a saopšteno je da se radilo o predkaznenom postupku istrage privrednog kriminala.

Nezvanično, u centru istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, dok su za sada privedene dvije osobe, obojica ljekari.

Istraga je usmjerena u sumnju zlopotrebe službenog položaja, uzimanja i davanja mita, a u postupku su dva ljekara, potvrdila je popodne policija u Mariboru.

Obojica su već kršila propise s područja medicine rada, saobraćaja i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a u zadnje vrijeme i lažnih covid potvrda, i jedno i drugo za novac, odnosno mito, potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalista Beno Meglič.

“Sumnja se da su u nekoliko godina na taj način dobili barem milion evra protivpravne imovinske koristi”, kazao je Meglič, rekavši da će biti predani sudiji za istrage, prenosi Hina.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ibrahimović sa Ozan: Turske kompanije zainteresovane za modernizaciju aerodroma

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović razgovarao je dana, …