Udarne vijesti

Mugoša: Stopa nezaposlenosti skoro 24 odsto, bez posla ostalo još 10.567 ljudi


Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na kraju oktobra ove godine 10.567 više nezaposlenih u odnosu na kraj oktobra prošle godine, što je rast broja nezaposlenih od čak 23,65 odsto – istakao je poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

U odnosu na kraj prošle godine, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje je 7.732 više nezaposlenih, što je rast broja nezaposlenih od više od 16 odsto – naveo je Mugoša.

Ukazuje da je stopa nezaposlenosti dostigla nivo od skoro 24 odsto i da je povećana 4,5 procentnih poena u odnosu na isti period prošle godine, kada je iznosila nešto preko 19 odsto.

Na kraju oktobra ove godine je više od 2.000 nezaposlenih mladih, starosti od 15 do 30 godina, u odnosu na isti period prošle godine. Umjesto fokusiranja na konkretno rješavanje problema, nezaposlenosti javnost se konstanto zatrpava raznim obećanjima, populističkim pristupom politici, konstantnim prepucavanja konstituenata vlasti, odnosno svjesnim zatrpavanjem javnosti temama kojima se od političke pravi pozorišna scena – zaključuje Mugoša.

Pobjeda

Detalji bizniscg