Udarne vijesti

DIJASPORA: Degutantna prozivka dijaspore od strane URE

“Ovih dana izvjesni Petar Martinović za kojeg saznajemo da je i potpredsjednik cetinjske URE, grubo je prozvao crnogorsku dijasporu za lažni patriotizam. Prozivka Martinovića nešto je najmizernije što smo na račun dijaspore čuli u zadnje vrijeme, a čuli smo svakakvih uvreda i prozivanja”, saopštila je eMDe Alijansa – Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj

Zanio se mladi Martinović, kako čujemo advokat SPC i litijaš sa Cetinja, nečim što smatra da je “nova realnost” pa misli da može i ima pravo da mjeri patriotizam po Crnoj Gori i njenoj dijaspori.

Martinović je naime na nekom od skupova ove partije izjavio ” Lako je doći iz inostranstva da se kupaju ođe sedam – osam dana, kad dobiju boju da se vrate ponovo u inostranstvo, da preko plastike (?) propagiraju patriotizam a da se raduju materijalizmu. Treba ostat ođe u ovaj ČEMER I JAD (Crnu Goru tako naziva), treba ođe podizat familiju(u čemer i jad po njegovom), plaćat porez, voljet ovu državu, to je patriotizam”.

Martinovićeva sramna izjava mogla je ostati u okvirima ove stranke, da nije sa oduševljenjem prihvaćena i javno objavljena kao sponzorisana objava GP URA na društvenim mrežama, a sve po principu “čega se pametan stidi, time se budala ponosi”.

Svakom od nas je već odavno jasno da ove i ovakve prolazne pojave i politički pajaci ne zaslužuju reakciju, ali je u ovom slučaju ona potrebna zbog licemjernosti partije kojoj Martinovic pripada, a koja je njegovu izjavu svesredno pozdravila, iako javno njen predsjednik govori o značaju dijaspore za Crnu Goru i poziva je na saradnju.

Mladom političaru Martinoviću i njegovim stranačkim saborcima koji u njegovoj izjavi pronalaze materijal za reklamu imamo nešto da poručimo:

⁃  dijaspora je najznačajnija privredna grana Crne Gore i preko nje u Crnu Goru stigne 2 puta više novca nego od turizma kojeg su vam puna usta; 

⁃  Dijaspora doslovno hrani pola Crne Gore i daje plate porodicama koje je država dužna da zaposli ili zbrine kroz socijalna davanja; 

⁃  Dijaspora je najznačajniji turistički resurs jer se “boja” može dobiti i na drugim destinacijama po znatno povoljnijoj cijeni; 

⁃  Dijaspora uredno plaća poreze na sve nekretnine koje posjeduje u Crnoj Gori; 

⁃  Dijaspora je najveći davalac u oblasti filantropije u CG i najviše humanitarnih akcija u Crnoj Gori i za Crnu Goru upravo ona organizuje. 

Imalo bi još mnogo toga da se poruči, ali jedno je sigurno Martinoviću – sve dok je dijaspora najveći ekonomski resurs i potencijal Crne Gore, ti i tebi slični možete da mislite o njoj što god hoćete, ali ne smijete, NE SMIJETE Martinoviću javno, ovako prizemno i sramno da je prozivate! Nemojte nas ni učiti patriotizmu, da vas najljepše zamolimo! Onaj ko svoju domovinu voli taj je ni za šta ne prodaje!

Boli i nas u dijaspori činjenica da su u našoj lijepoj domovini koju ti nazivas “čemer i jad”, ljudi poput tebe u prilici da voze dobra auta, žive dobar i lagodan život, dok kukaju i bestidno upiru prstom u one koji im platu obezbjedjuju. Boli dijasporu Crna Gora koju evo godinu dana pokušavate da srušite, uništite i predate “poslodavcu”, da ne kažemo vrhovnom komandantu, čije crkve je advokat pomenuti Matrinović.

Boli nas Martinoviću svaka izdaja lijepe naše Crne Gore zarad ličnog interesa jer znamo da postoje drugi načini za materijalno lagodan, ali častan život. Bolje je Martinoviću da si se i ti oprobao u dijaspori, veća bi to korist za Crnu Goru bila. Svako od nas pojedinačno doprinese Crnoj Gori više nego što ćeš ti ikada u životu, a pri tome nijesmo joj kao ti na teretu. Jer da, mi smo pošli za poslom i sklonili se, ali i sa ove pozicije nijesmo zaboravili našu domovinu, nego se trudimo da joj maksimalno pomognemo i doprinesemo njenom napretku.

A napredak se ne postiže bestidnim napadanjem neistomišljenika, već radom i djelima. U nedostatku rezultata vaša stranka pribjegava agresivnom PR-u, ali vas opominjemo okanite se dijaspore jer režete granu na kojoj sjedite, navodi se u saopštenju eMDe Alijanse – Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj

Detalji bizniscg