Udarne vijesti

Milatović i Spajić u Briselu predstavljaju Maršalov plan

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem boraviće od sjutra u zvaničnoj posjeti Briselu.

Tokom posjete uslijediće susreti sa predstavnicima evropskih institucija, komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, komesarima za ekonomiju Paolom Đentilonijem, radna mjesta i socijalna prava Nikolasom Šmitom i drugim zvaničnicima. Svaki od susreta važni su za sagledavanje trenutnog stanja u Crnoj Gori, kao i intenzivnijeg rada na procesu pristupanja Crne Gore EU – navodi se u saopštenju Vlade.

Na sastancima sa predstavnicima zemalja članica EU, koji su dio Radne grupe za proširenje i pregovore o pristupanju Savjeta EU (COELA), biće, kako je najavljeno, predstavljen program “Evropa sad” kao jedna od ključnih reformi koja bi građanima već od januara mogla da donese poboljšanje kvaliteta života, a time omogući preduslove za napredak u svim drugim oblastima, posebno vladavini prava.

Ministri Milatović i Spajić sastaće se i sa predstavnicima NATO-a što je jasan pokazatelj posvećenosti evroatlantskim integracijama, kao najvažnijeg spoljnopolitičkog kursa Crne Gore koji ova Vlada slijedi od samog početka – dodaju iz Vlade.

Milatović je na Tviteru naveo da je ponosan na ljude kojima je okružen, a koji su svojim napornim radom stvorili rezultate vrijedne divljenja.

Došlo je vrijeme da sa evropskim zvaničnicima razgovaramo o tome kako Crna Gora postaje Evropa sad! I kako smo uspjeli da oživimo ekonomsku aktivnost. Nekad je teško shvatiti ogroman značaj promjena u trenutku kada se one dešavaju, ali ovo je vrijeme kada zajedno sa građanima Crne Gore oblikujemo budućnost. Sve ovo su istorijski momenti o kojima ćemo nekad pričati kao o temeljima snažnog razvoja naše zemlje – istakao je Milatović.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …