Udarne vijesti

Eskobar: Razgovaraćemo o stvaranju centra za e-trgovinu u Crnoj Gori

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio je kako će se tokom predstojeće posjete Crnoj Gori “sresti sa Vladom koja je fokusirana na stvaranje stvarnih razvojnih puteva”. Eskobar je kazao da će se tokom te posjete razgovarati o stvaranju centra za e-trgovinu.

“Nakon posjete BiH, posjetiću Crnu Goru kako bih razgovarao o svim mogućnostima koje ta zemlja ima za ponuditi. Srešću se s vladom koja je fokusirana na stvaranje stvarnih razvojnih puteva, uključujući ministra finansija kako bismo razgovarali o stvaranju centra za e-trgovinu. Zamjenik premijera je govorio o stvaranju brodskog, energetskog i turističkog čvorišta za južnu Evropu”, ukazao je Eskobar za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako je rekao, ako pogledate američke odnose s Albanijom i Sjevernom Makedonijom, one su, prema njegovom mišljenju, spremne za razgovore o kandidaturi za članstvo u EU.

“I mi se nadamo da to EU prepoznaje i da će početi te razgovore tokom ove kalendarske godine. Naše bilateralno partnerstvo s obje ove zemlje, članice NATO-a, je izvanredno. One su dobre saveznice, dobri partneri, sjajni prijatelji, i to je ono što kažem EU, to je ono što mogu očekivati od ove dvije zemlje. Nakon njih, Crna Gora, je napravila ogroman napredak na svom putu prema Evropi. Ona je čvrst saveznik NATO-a”, istakao je Eskobar.

On je naveo da blisko sarađuju s EU na dijalogu između Srbije i Kosova koji predvodi EU.

“Srećan sam što mogu kazati da nemamo nijedno područje oko kojeg se ne slažemo s EU, po ovim pitanjima. Dodatno, imamo ovo rastuće partnerstvo sa Srbijom koje je od koristi za obje zemlje”, tvrdi Eskobar.

TVCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ibrahimović sa Ozan: Turske kompanije zainteresovane za modernizaciju aerodroma

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović razgovarao je dana, …