Udarne vijesti

Katanac na diskoteku, tri krivične prijave

Turistička inspekcija je, uz podršku Uprave policije, zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u Podgorici zapečatila jednu diskoteku, a jedan objekat je ispražnjen, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Navodi se da je Turistička inspekcija u petak i subotu veče sprovodila pojačani nadzor u Podgorici, zbog kontrole sprovođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima.

Iz UIP su kazali da je inspekcija kontrolisala 56 ugostiteljska objekta, pri čemu je utvrđeno šest nepravilnosti.

„Zbog neposjedovanja jednog od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde kao i zbog prisustva većeg broja ljudi za stolom od četvoro, koliko je propisano važećim epidemiološkim mjerama, Turistička inspekcija je podnijela tri krivične prijave“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su, zbog nenošenja zaštitnih maski zaposlenog osoblja, podnijeta tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Pored podnošenja krivičnih prijava jedan je ugostiteljski objekat – diskoteka ispražnjen zbog većeg kršenja mjera“, navodi se u saopštenju.

Iz UIP su naveli da je drugi ugostiteljski objekat inspekcija zapečatila, jer je subjekat više puta ponavljao iste prekršaje koji se tiču epidemioloških mjera.

Turistička inspekcija će, kako su kazali, nastaviti sa kontrolama ugostiteljskih objekata.

„Kada je riječ o kovid potvrdama podsjećamo sve ugostistelje da moraju obezbijediti jednu osobu koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu i da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti“, dodaje se u saopštenju.

Iz UIP su pozvali građane da sve nepravilnosti prijave na besplatni broj kol centra Uprave 080/555/555.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …