Udarne vijesti

Vuković najavio nove investicije

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, razgovarao je sa stanovnicima MZ „13.jul“ i MZ „Momišići“ i izrazio zadovoljstvo što građani u kontinuitetu pokazuju sve veće interesovanje i spremnost da konstruktivnim prijedlozima daju važne smjernice za budući razvoj grada. Tokom uvodnog obraćanja Vuković je istakao da je ovo jedan od starijih i ljepših djelova Podgorice koji je dobio brojne nove sadržaje, te da je u razvojne projekte u ovom dijelu grada u prethodnom periodu uloženo 2,2 miliona eura.

Vuković je podsjetio na neke od najvažnijih projekata, naglašavajući da je gradska uprava vrlo posvećena unapređenju kvaliteta života u pomenutim mjesnim zajednicama, da je uspješno odgovorila izazovima i očekivanjima sugrađana, ali da je, isto tako, svjesna da ima još prostora za rad.

Završena je izgradnja sportskog terena u Momišićima, parking prostora kod Hrama Hristovog vaskrsenja, asfalterski radovi u Ulici Vasa Raičkovića, parking u Ulici Svetozara Markovića. Gradonačelnik je istakao da je u ovom dijelu Podgorice Agencija za izgradnju i razvoj realizovala brojne projekte, poput opremanja lokacije u zahvatu DUP-a “Momišići A”, izgradnje saobraćajnice sa parkinzima- priključak na Bulevar Serdara Jola Piletića, izgradnje fekalne kanalizacije, krak Dalmatinske, parkinga u Ulici Mila Radunovića, izgradnja vodovoda i mnoge druge.

Vuković je posebno istakao Ulicu 18. jula kao najznačajniji projekat rekonstrukcije, ali i rekonstrukciju dijela Bregalničke ulice, izgradnju parkinga u Ulici Serdara Jola Piletića, kao i uz Ulicu Jovana Tomaševića, čije pejzažno uređenje i ograđivanje je u toku.

Tokom diskusije je istaknuto da je jedan od najznačajnijih projekata Podgorički park, koji je bitno oplemenio prostor u Ulici Jovana Tomaševića. Takođe, sugrađani su posebno zadovoljni novim dječijim igralištima i sportskim poligonima iza “G” zgrade, u Ulici Vasa Raičkovića, na Bulevaru Serdara Jola Piletića, sportskim poligonima iz Alpe bara, za koje mnogi kažu da su najljepši u Podgorici.

Akcija “Za ljepše lice Podgorice” uspješno se realizuje i u ovim mjesnim zajednicama, pa su 24 objekta stanovanja uređena, samo tokom prethodne godine. Nakon izgradnje sportskog poligona na Malom brdu, uskoro će i najmlađi stanovnici ovdje dobiti dječije igralište, a prostor u dijelu Ulice Svetozara Markovića gdje je izgrađeno dječije igralište, tokom naredne godine biće temeljno uređen.

U narednom periodu slijedi temeljna sanacija Dalmatinske ulice, sa bočnim kracima i novim drvoredom. U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi privodi se kraju izrada projekta za izgradnju kružnog toka kod restorana “Vuk”, a u planu je i širenje dijela Dalmatinske ulice. Gradonačelnik je takođe najavio i sanaciju drugog dijela Ulice Vasa Raičkovića i uređenje nove Mikro lokacije u blizini namijenjene za boravak starijih sugrađana. Vuković je saglasan sa sugrađanima da Ulica 7. omladinske brigade predstavlja problem, ali da neriješeni imovinski odnosi usporavaju njegovo rješavanje, kao i da trotoari u Ulici Gavra Vukovića zahtijevaju uređenje, te će Glavni grad pokušati da u mjeri mogućeg popravi ono što je trenutna slika. Građani su naglasili da je parking jedan od najvećih problema ovog dijela grada, te da se, i pored izgradnje novih površina za ove namjene, svakodnevno suočavaju sa istim problemom. Vuković je najavio da je u planu izgradnja parking prostora iza Elektrotehničke škole.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …